<meta name='google-adsense-platform-account' content='ca-host-pub-1556223355139109'/> <meta name='google-adsense-platform-domain' content='blogspot.com'/> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d28844103\x26blogName\x3dRazorMan%60s+Blog+Page\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://acare84.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://acare84.blogspot.com/\x26vt\x3d-1415897019564224657', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Korku ve Korkudan Zevk Almak

Korkunun anlamı tehlike veya bir tehlike düşüncesi sonucunda duyulan kaygıdır. Birçok kişiye göre de insanın bilmediği şeylere karşı hissettikleridir. Hepimiz az çok birşeylerden korkarız. İşin garibi korkmak kötü birşey gibi görünsede kimi zaman kormak için para bile verebiliriz. Sinemalara korku filmi izlemek için gideriz, evlerimizde oynamak için korku temaları olan oyunlar alıp oynarız. Kimi zaman ise diğer dediklerime göre daha az olarak korku kitapları alırız.

Korkudan zevk almak insanın doğasında olan birşey. Bu günlerde bende korku romanlarına ve korku romanlarına merak sardım. Şu sıralar Call Of Cthulhu: Dark Corners of The Earth'ü oynuyorum ve H. P. Lovercraft'ın Call of Cthulhu Romanı'nı okuyorum. Oyundan bahsedersem rahatlıkla söyleyebilirim ki şu ana kadar oynarken korkutuğum ve heyacanlandığım yegane oyunlardan birisi.(Clive Barker's Undying'i de unutmayalım.) Oyunun yapımcısı HeadFirst oyunu gerçekten çok başarılı olarak yapmış. Oyunda normal sıradan ve savunmasız bir insanız. (Herhalde en korkutucu olanı da bu.) Ve oyun öyle bir şekilde yapılmış ki oyunda korkunca karakterimiz en insansı tepkileri veriyor. Neyse konumuz korku oyun değil ama yinede oyuna girdim:)

Korku romanları hmm; evet Call Of Cthulhu'da gerçekten insanı çok korkutan bir kitap, ana tema olarak insanı bilinmeyen korkutur bu işleniyor. İlerde Clive Barker ve Stephen King'in romanlarını da okumayı düşünüyorum. Eskiden kitaptan mı korkacam derdim kendi kendime ama insan okuyunca anlıyormuş. Sinama filmlerine gelince en beğendiğim korku filmi The Exorcist'tir.(Orjinal çekim olan.) Bu aralar Silent Hill'i de izleyeceğim o filmden de çok şeyler bekliyorum. Neyse aklımdakiler bu kadardı yada bana öyle geliyor, korku ve zevk çok uzak gibi görünsede aslında birbirine çok yakın iki duygu. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere, ha unutmadan Call Of Cthulhu:Dark Corners of The Earth'ü de oynamadıysanız oynayın mutlaka:)

4 comments | Cuma, Eylül 08, 2006

4 Comments:

Blogger Pathologic said...

Sonunda bize bir şey olmayacağını bildiğimiz için belki de korku oyunlarına, filmlerine para verip korkudan zevk alıyoruz.Yoksa gecenin köründe "hadi şu ormanın derinliklerine git" dese biri kimse zevk için kolay kolay gitmez:)Sinemada ise korku olarak M.Night Shyamalan'ın filmlerini çok severim.Özellikle The Signs'da çok korkmuştum.Bir de Stir of Echoes diye bir film vardı.Türkiye'de niye gösterime girmediğini anlamadığım ama çok geren ve yer yer korkutan bir filmdi.Bulun izleyin derim rahatlıkla.

11:45 ÖÖ

 
Blogger StormOrjin said...

Ben sadece 1 korkudan zevk alırım oda uçmaktır! Yaşasın "Free Fall!"

3:55 ÖS

 
Blogger Aslı "TILSIM" Palabıyık said...

Karanlıkta 33 yazar adlı bir kitap var. Aslında 3 kitaptan oluşuyor ama tek kitapta birleştirmişler. Tavsiye ederim, bu kitapta gelmiş geçmiş en korkunç eserleri vermiş 33 yazarın seçilmiş hikayeleri bulunuyor.

4:15 ÖS

 
Anonymous Adsız said...

Stephen King açmaz sizi artık, bunlardan sonra ama 'O' adlı kitabı ortaokuldayken ürkütmüştü beni, palyaçolara bir garip bakarım hala.

5:31 ÖS

 

Yorum Gönder

<< Home